ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

●) ОБЕЩАНИЕТО НИ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

●) КАКВО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ В ТАЗИ ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ?

●) КОИ СМЕ НИЕ

●) КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ?

●) КАКВИ ДАННИ СЪБИРАМЕ ЗА ВАС И КАК ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ?

●) ВАШИТЕ ПРАВА И ИЗБОРИ

●) КОНТАКТИ

Амбицията на Л’Ореал е да бъде образцов корпоративен гражданин, който да допринесе светът да се превърне в едно по-добро място. Много високо ценим честността и прозрачността и сме посветени на това да установим силни и дълготрайни отношения със своите потребители, изградени на базата на доверие и взаимна полза. Част от този ангажимент е свързан със защитата и запазването на вашите лични данни и избори. Зачитането на вашите лични данни е от основно значение за нас. Поради тази причина  създадохме своите „Обещание за защита на лични данни ” и  описаната по-долу „Политика за защита на личните данни”.

ОБЕЩАНИЕТО НИ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

1) Ние зачитаме вашите личните данни и избори.

2) Ние гарантираме, че защитата на личните данни сигурността са въплътени във всичко, което правим.

3) Няма да ви изпращаме маркетингови материали, ако не сте поискали да получавате такива.  Може да промените решението си по всяко време.

4) Никога не предоставяме или продаваме вашите данни.

5) Поели сме ангажимент да  защитим и пазим вашите данни. Това включва работа единствено с доверени партньори.

6) Поели сме ангажимент да бъдем открити и  прозрачни за това как използваме данните ви.

7) Не използваме данните ви по начин, за който не сме ви уведомили.

8) Ние зачитаме вашите права и винаги се стремим да се съобразим с вашите искания доколкото е възможно съгласно нашите законови и оперативни отговорности.

За повече информация относно нашите практики за защита на  личните данни,  по-долу сме описали какви видове лични данни събираме директно или от взаимоотношенията с вас, как ги използваме, с кого може да ги споделяме, как защитаваме и съхраняваме данните и вашите права, свързани с личните ви данни. Разбира се, за вас може да не се отнасят всички описани случаи. Тази политика за защита на личните данни описва всички възможни ситуации на взаимодействие.

Колкото повече взаимодействате с нас, толкова повече научаваме за вас и  това ни дава възможност да ви предлагаме персонализирани услуги.

Когато споделяте лични данни с нас или когато ние събираме лични данни за вас, ние ги  използваме съгласно тази политика. Моля, прочетете внимателно информацията и страницата с често задавани въпроси (ако има такава). Ако имате някакви въпроси или нужда от информация за своите лични данни, моля, свържете се с нас на [email protected]

КАКВО ЩЕ ПРОЧЕТЕТЕ В ТАЗИ ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ?

Кои сме ние?

Какво представляват личните данни?

Какви данни събираме за вас и как ги използваме?

Как събираме или получаваме вашите данни?

Автоматично вземане на решение

Профилиране

Кой може да има достъп до моите лични данни?

Къде съхраняваме личните ви данни

Колко дълго пазим вашите лични данни

Защитени ли са личните ми данни?

Линкове към сайтове на трети страни и вписване в социални мрежи

Социални мрежи и съдържание, генерирано от потребителя

Вашите права и избори

Контакти

КОИ СМЕ НИЕ

Maybelline е част от Л’Ореал България ЕООД в страната за портфолиото на бранда. Дружеството на Л’Ореал е  отговорно за  защита на личните данни, които споделяте с нас. Когато казваме „Л’Ореал”, „ние”, „нас” или „наш”, това означава кого имаме предвид Л’Ореал е  администратор на лични данни по смисъла на приложимите закони за защита на личните данни.

Л’Ореал България ЕООД

бул. Никола Й.Вапцаров 55, София

Представляващ: Brigitte Streller, директор

http://www.maybelline.bg/

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ?

„Лични данни” означава всяка информация или част от информация, която може да ви идентифицира или директно (напр. по име), или косвено (напр. с  данни като уникален ИД номер). Това означава, че  личните данни включват информация като електронен адрес / домашен адрес / мобилен телефон, потребителски имена, профилни снимки, лични предпочитания и   профил на  пазаруване, съдържание, генерирано от потребителя, финансова информация и здравна информация. Те може също така да включват и уникални цифрови идентификатори като IP адрес на компютъра или MAC адрес на мобилното ви устройство, както и кукита.

КАКВИ ДАННИ СЪБИРАМЕ ЗА ВАС И КАК ГИ ИЗПОЛЗВАМЕ?

Л’Ореал вярва, че вие, потребителите, сте в основата на това, което правим. Обичаме да чуваме вашето мнение, да се учим от вас и да създаваме и  предлагаме продукти,  които харесвате. Също така заем, че много от вас обичат да споделят с нас. Поради тази причина има много възможности да споделяте с нас лични данни, които ние можем да събираме.

Как събираме или получаваме вашите данни?

Можем да събираме или получаваме ваши данни от сайтове, формуляри, приложения, устройства, продукти на Л’Ореал или страници на брандове в социалните мрежи и от други места. Понякога ни ги предоставяте директно (напр. когато създавате акаунт, когато се свързвате с нас, когато купувате от нашите сайтове / приложения или магазини / салони за красота), понякога ги събираме (напр. с използване на кукита, за да разберем по какъв начин използвате нашите сайтове / приложения), а понякога получаваме данните ви от трети страни, включително други дружества на Л’Ореал.

Когато събираме данни, ние обозначаваме със звездички задължителните полета за попълване с информация, която ние е необходима:

-       За да изпълним договора си с вас (напр. да ви доставим продуктите, които сте закупили от нашите сайтове / приложения);

-       Да ви предоставим поисканата от вас услуга (напр. да ви изпращаме нюзлетъри) или

-       Да спазим някои законови изисквания (напр. фактуриране)

 

Ако не ни предоставите информация в поле, маркирано със звездичка, това може да се  отрази на възможността ни да ви предоставим продуктите и услугите.

В долната таблица предоставяме информация, в която обясняваме:

1)                    В кои случаи искаме и събираме данни за вас? Тази колона обяснява дейността или сценария, в които сте, когато използваме или събираме данни за вас.  Например, дали пазарувате, абонирате се за  нюзлетър или браузвате в сайтовете / приложенията.

2)                    Какви лични данни за вас можем да получаваме директно или от взаимоотношенията с вас? Тази колона обяснява какви видове данни събираме за вас в зависимост от ситуацията.

3)                    Кога и как и използваме? Тази колона  пояснява какво  правим с вашите данни и целта, за която ги събираме.

4)                    Какви са законовите основания да използваме вашите лични данни? Тази колона обяснява причината, поради която може да използваме ваши лични данни. 

В зависимост от целта, за която се използват данните, правните основания  да използваме ваши лични данни, са:

-       вашето съгласие

-       наш законосъобразен интерес, който може да бъде:

подобряване на нашите стоки и услуги: в частност, нашите бизнес интереси да  можем да разберем по-добре вашите нужди и очаквания и следователно, да подобрим своите услуги, сайтове / приложения / изделия, продукти и брандове в полза на потребителите предотвратяване на измами:  за да гарантираме плащането да е точно и да няма  измами и злоупотреби  обезопасяване на нашите инструменти: за да запазим използваните от вас инструменти (своите сайтове / приложения / изделия) безопасни и  защитени и да осигурим те да функционират правилно и непрекъснато да бъдат подобрявани

-       изпълнение на договор: в частност, предоставяне на услуги, които сте поискали от нас

-       законови основания когато  обработката на данните се изисква по закон.

Автоматично вземане на решение

За целите на защита на транзакциите, които минават през нашите сайтове / приложения /  устройства срещу измами и злоупотреби, използваме  приложението на доставчик трета страна за защита срещу измами. Този метод за предотвратяване на измами се основава например на

прости сравнения, връзки, клъстеризиране, предвиждане и  засичане на  outliers с използване на интелигентни агенти, техники за обединяване на данни и различни техники за  извличане на данни.

Този процес на засичане на измами може да се автоматизира изцяло или да включва човешка намеса, при което окончателното решение да се взема от човек. Във всички случаи, ние предприемаме всички необходими предпазни и защитни мерки за намаляване на достъпа до вашите данни.

В резултат на автоматизираното засичане на измами, може (i) да има известно забавяне в обработването на вашата поръчка / искане, докато разглеждаме вашата транзакция; и (ii) да бъдете ограничени или изключени от ползване на услугата в случай, че има установен съществуващ риск от измама. Имате право на достъп до информацията, на чиято основа вземаме своето решение. Моля, прочетете раздел „Вашите права и избори” по-долу.

Профилиране

Когато изпращаме или показваме персонализирана комуникация или  съдържание, може да използваме някои техники, които  се квалифицират като „профилиране” (напр. всяка форма на автоматизирана обработка на лични данни, която се състои от използването на тези данни за оценяване на определени лични аспекти, свързани с физическото лице,  в частност за анализиране или предиктиране на аспекти, свързани с естественото на личните предпочитания, интересите, финансовото положение, локацията, здравословното състояние, надеждността или движенията на физическото лице). Това означава, че можем да събираме лични данни за вас по различни начини, както е описано в долната таблица.  Ние централизираме тези данни и ги анализираме, за да направим оценка и прогноза за личните ви предпочитания и/или интереси.

 

Преглед на информацията за вашите отношения с нас и последствията, свързани  вашите данни

novatablica1

Имате право в определени случаи да възразите среши използването на вашите данни за „профилиране”. Моля, вижте по-долу своя размер „Вашите права и избори”.

Кой може да има достъп до моите лични данни?

tablica2

Можем да споделяме вашите лични данни в Л’Ореал Груп, за да спазим своите законови задължения, за да предотвратим измама и/или  да защитим своите инструменти да подобрим своите продукти и услуги или след получаване на съгласието ви за това.

В зависимост от  целите, за които се събират вашите лични данни, те могат да бъдат използвани на база на нуждите от дружества от Л’Ореал Груп  по цял свят, когато е възможно, псевдонимизирани (което не позволява директна идентификация) когато трябва да ви предоставим поисканите от вас услуги,

Можем също така да споделим ваши лични данни  в  псевдонимизиран вариант (без да даваме директна идентификация) с  отдел изследвания и иновации на Л’Ореал, включително   с обекти, които се намират извън вашата страна, за целите на иновации и разработки.

 Когато е допустимо, може да споделяме ваши лични данни, включително такива, събрани с кукита, между своите брандове с цел хармонизиране и обновяване на информацията, която споделяте с нас, за статистически цели на основата на вашите характеристики и за индивидуализиране на своята комуникация.

Моля, посетете сайта на Л’Ореал Груп за повече информация  за Л’Овеал Груп, неговите брандове и локации.

Можем да споделяме ваши лични данни с маркетингова цел с трети страни или дружества от Л’Ореал Груп

Споделяме ваши лични данни с трети страни за целите на директен маркетинг единствено, ако сте дали съгласието си за това. В този контекст, вашите данни ще бъдат обработвани от такава трета страна която изпълнява ролята на  администратор на лични данни, като се прилагат нейните лични условия и известия за лични данни. Трябва внимателно да се запознаете с информацията преди да дадете съгласието си  информацията в и да бъде предоставяна на такива трета страна.

tablica 3

Вашите лични данни могат да се обработват от наше име и от наши  доверени доставчици трети страни

Разчитаме на своите доверени трети страни за изпълнението на определени търговски операции от наше име.  Ние им предоставяме единствено информацията, която им е необходима за изпълнение на услугата и изискваме от тях да не използват вашите лични данни с никаква друга цел.  Винаги полагаме максимални усилия да осигурим  всички трети страни, с които работим, да  спазват зашитата на вашите лични данни. Можем например, да  поверим услуги, които  изискват обработка на вашите лични данни, на:

-                трети страни, които ни помагат и ни съдействат за предоставянето на дигитални услуги и електронна търговия като проследяване на социалните мрежи, локатор на магазините,  програми за лоялност, управление на идентичността,  рейтинг и прегледи, CMR,  уеб аналитик и търсачки, използване на инструменти за прецизиране на съдържание, генерирано от потребители

-                рекламни, маркетингови, дигитални и социални медийни агенции, които  да ни съдействат за  организиране на рекламни и маркетингови кампании, за анализиране на тяхната ефективност  и управление на вашите контакти и въпроси

-                трети страни, които трябва да ви предоставят продукт, напр. пощенски услуги / доставки

-                трети  страни, които ни помагат и съдействат за предоставянето на ИТ услуги като доставчици на  платформи, хостинг услуги,  поддържане и  подкрепа на нашите бази данни, както и на нашите софтуер и приложения, които могат да съдържат данни за вас (такива услуги понякога  са свързани с достъп до ваши лични данни за изпълнението на тези задачи)

-                доставчици на платежни услуги и агенции за кредитни референции за целите на оценка на кредитния ви рейтинг и проверка  на вашите данни когато това е условие за сключване на договор с вас

-                трети страни, които ни съдействат в обслужване на клиентите и за целите на  козметичния виджилънс

Можем да предоставяме ваши лични данни на трети страни и в случай, че:

-            продаваме бизнеса или активи, в който случай можем да разкрием ваши лични данни на евентуалния купувач на съответния бизнес или активи. Ако Л’Ореал или част от активите му бъдат придобити от трета страна, в който случай личните данни, които дружеството притежава за своите клиенти във връзка с тези активи, се отнася до прехвърляните активи. В този случай, когато е уместно, данните ви ще бъдат обработвани от купувача, който изпълнява  функциите на нов  администратор на лични данни и неговата  политика за зашита на личните данни, ще регламентира  обработката на вашите лични данни

-            имаме задължение да разкрием или споделим ваши лични данни с цел спазване н на законово задължение или с цел прилагане или  изпълнение на нашите условия на ползване / продажби или други условия,  които сте приели; или за защита на правата, собствеността или безопасността на Л’Ореал, нашите клиенти и служители

-            ако сте дали своето съгласие за това

-            при други обстоятелства,   ако имаме право да правим това по закон

Можем да разкриваме  ваши лични данни на своите партньори:

-            ако услуга, за която сте се абонирали, е създадена съвместно от Л’Ореал и негов партньор (например, ко-брандирано приложение), В този случай Л’Ореал и партньорът ще  обработват вашите лични данни за своите собствени цели и така, вашите данни ще се обработват:

-            от Л’Ореал съгласно тази политика за защита на личните данни

-            от партньора в качеството му на администратор на лични данни и съгласно неговата политика за защита на личните данни, която ще регламентира обработването на вашите лични данни

-            Ако сте дали съгласието си да получавате маркетингова и търговска комуникация от партньор на Л’Ореал чрез определено съгласие за получаване на електронни писма (например  в приложение, брандирано от Л’Ореал и  предоставено на неговите партньори). Вашите данни ще се обработват от партньора, в качеството на администратор на лични данни, съгласно неговите условия и  политика за защита на личните данни

-            Можем да  публикуваме на  нашето помощно съдържание в социалните мрежи. Така в случай, че се консултирате в сайт / приложение със съдържание от социалните мрежи, куки от съответната социална мрежа може да се съхрани на нашия сайт / приложение от асоциалните мрежи, кукито от социалната мрежа може да се съхрани на вашето устройство. Моля, прочетете политиката за кукита на тези социални мрежи за повече информация.

Не предлагаме и не продаваме личните ви данни

Къде съхраняваме личните ви данни

Данните, които събираме от вас, могат да бъдат прехвърлени до, достъпни в и съхранявани на място извън Европейската Икономическа Общност (ЕИО).  Те могат да се обработват и от персонал, които работи за нас извън ЕИО или за един от нашите доставчици на услуги.

Когато Л’Ореал изпраща лични данни извън ЕИО, това става по сигурен и законосъобразен начин. Тъй като в някои страни не съществуват закони, които  регламентират използването и трансфера на лични данни, ние  предприемаме действия да осигурим третите страни да спазват ангажиментите, описани в тази политика. Тези стъпки могат да включват  преглед на стандартите и  за сигурност и защита на личните данни на третите страни и/или за сключването на съответни договори (на основата на модела,  приет от ЕС, който е наличен тук).

За повече информация моля , вижте долния раздел „Контакти”.

Колко дълго пазим вашите лични данни

Ние съхраняваме вашите лични данни само доколкото това се налага, за да отговорим на вашите нужди, за целите за които ги съхраняваме или съгласно нашите законови задължения.

За да определим срока за задържане на вашите лични данни прилагаме следните критерии:

-            когато купувате стоки и продукти, запазваме вашите лични данни за срока на договорните отношения

-            когато участвате в промоционална оферта, запазваме вашите лични данни за срока на промоционалната оферта

-            когато сте се обърнали към нас със запитване,  запазваме вашите лични данни за срока, необходим за отговор на запитването ви

-            когато създадете акаунт, запазваме вашите лични данни до момента, в който пожелаете да  ги изтрием или след период на липса на активност (няма активно взаимодействие с брандовете), определено  съгласно местните регламенти и указания

-            когато сте дали съгласието си за директен маркетинг, съхраняваме вашите лични данни докато се отпишете или поискате да ви отпишем, или след период на липса на активност (няма активно взаимодействие с брандовете), определено съгласно локалните правила и указания

Когато на компютъра има кукита, ги пазим докато е необходимо за изпълнение н а целите им (напр. за продължителността на сесията пазаруване кукитата количка или  кукитата за сесия ИД) и за периода, определен съгласно местните наредби и  указания.

 

Може да запазим някои лични данни с цел спазване на някои наши законови или регулаторни ангажименти, както и за да можем да управляваме своите права (например, да подаваме искове в съдилища) или за статистически и исторически цели.

Когато вече нямаме нужда от вашите лични данни, ги изтриваме от своята система и записи или ги правим анонимни, така че вие вече не може да бъдете идентифицирани по тях.

Защитени ли са личните ми данни?

Ние се задължаваме да  осигурим защита на вашите лични данни и да предприемем всички законови мерки в тази връзка. Ние изискваме по договор нашите доверени трети страни, които използват ваши лични данни, да правят същото.

Ние винаги правим най-доброто, за да защитим вашите лични данни и след като получим вашите лични данни, прилагаме строги процедури и  мерки за сигурност, за да предотвратим неупълномощен достъп. Тъй като предаването на информация по интернет не е напълно безопасен, не можем да гарантираме сигурността на вашите данни, прехвърлени към нашия сайт. Следователно, всяко прехвърляне остава на ваш риск.

Линкове към сайтове на трети страни и вписване в социални мрежи

Понякога нашите сайтове и приложения съдържат линкове до и от сайтове на наши партньорски мрежи, рекламодатели и клонове. Ако  следвате линк на такива сайтове, имайте предвид, че те имат свои собствени политики за защита на личните данни и че ние не поемаме никаква отговорност за тези политики. Моля, прочетете съответните политики преди да предоставяте лична информация на такива сайтове.

Можем да ви предложим също и възможността да използвате вписване с профила си в социална мрежа. Ако ползвате това, моля, имайте предвид, че споделяте с нас своята профилна информация в зависимост от настройките на платформата на социалната медия. Моля, вижте платформата на социалната мрежа и политиката за защита на личните данни, за да разберете как се споделят и използват личните ви данни.

Социални мрежи и съдържание, генерирано от потребителя

Някои от нашите сайтове и приложения дават на потребителите възможност да споделят свое съдържание. Моля, помнете, че всяко съдържание, предоставено на една от нашите платформи в социалните мрежи, е публично видимо и трябва да сте внимателни  когато предоставяте лични данни като финансова информация или адрес. Не носим отговорност за никакви действия, предприети от други лица, ако поствате лични данни на  някоя от нашите платформи в социалните мрежи и препоръчваме да не споделяте подобна информация.

ВАШИТЕ ПРАВА И ИЗБОРИ

Л’Ореал уважава правото ви на лична неприкосновеност: важно е да можете да   управлявате своите лични данни. Имате следните права:

tablica 4

Имайте предвид, че може да поискаме доказателство за самоличността ви, за да обработим   вашето искане.

КОНТАКТИ

Ако имате въпроси или запитвания относно начина, по който обработваме и използваме вашите лични данни или бихте искали да упражните някое от гореописаните си права, можете да се свържете с нас на [email protected]

Можете да се свържете с нашия служител по обработка на личните данни (DPO) на [email protected]